Er is een conflict met de architect en/of aannemer over bouwfouten

Bouwgeschillen

De meesten onder ons starten vol enthousiasme, goede voornemens en verwachtingen met hun bouwproject. Echter kan het behoorlijk mislopen, waardoor je  geconfronteerd wordt met de nodige kopzorgen en frustraties.

Voel je je met jouw problemen ook niet gesteund door je architect of ervaar je dat jouw aannemer misbruik maakt van je gebrek aan kennis? 

Dan kan je rekenen op Adexcon, je onafhankelijke bouwexpert, die het voor jou opneemt en je belangen verdedigt. 

Aanvankelijk starten we met een éénzijdige expertise, eventueel gevolgd door een tegensprekelijke, minnelijke expertise.

Waarom bemiddelen in bouwgeschillen?

  • werken die niet volgens de regels van de kunst uitgevoerd zijn
  • afspraken en uitvoeringstermijnen die niet worden nagekomen
  • aannemer die niet meer komt opdagen
  • je hebt onvoldoende technische bouwkennis
  • je voelt dat er misbruik wordt gemaakt van je gebrek aan kennis
  • je zoekt oplossingen om ervoor te zorgen dat je de perfecte uitvoering en kwaliteit krijgt waarvoor je betaald hebt

Het verloop van
de bemiddeling

Wat is de meerwaarde van Adexcon?

Als je te maken hebt met bouwgeschillen, ben je vaak zelf onvoldoende vertrouwd met de materie. 

Je kan ook twijfels hebben over de correcte aanpak of uitvoering door de aannemer. Je vreest dat je opmerkingen  onder de tafel worden geveegd of geminimaliseerd, terwijl je zelf geen verweer hebt. Of je hebt het gevoel dat de architect de kant van de aannemer kiest.

Dan is het raadzaam om je te laten bijstaan door een ervaren, onafhankelijk bouwkundig expert om je belangen te verdedigen. 

In sommige gevallen geeft de éénzijdige expertise aanleiding tot een tegensprekelijke expertise ter plaatse, waarbij alle partijen worden uitgenodigd en wij tussenkomen om je belangen te verdedigen.  De afspraken gemaakt tijdens de minnelijke tegensprekelijke expertise tussen partijen worden best schriftelijk vastgelegd.

In bepaalde gevallen kunnen deze worden vastgelegd in een dading. Voor het opstellen en afsluiten van een dading is het aangewezen om voor het juridisch luik beroep te doen op een advocaat. Wij kunnen jou of je advocaat hierin wél bijstaan betreffende het technische luik ervan. Op vraag van de klant kunnen wij de gegevens van een zeer gespecialiseerd bouwrecht advocatenkantoor kan doorgeven waar we al goede resultaten van hebben gezien.

Hieronder enkele voorbeelden van bouwgeschillen waarvoor je bij ons terecht kan

Wens je bijstand in het oplossen van een bouwgeschil?

Weet je niet precies wat je rechten zijn en hoe je kan ijveren voor de perfecte uitvoering van de werken waarvoor je tenslotte betaald hebt?

Heb je het gevoel dat er misbruik wordt gemaakt van je gebrek aan kennis?

Laat je bijstaan door ons. We nemen het voor je op en verdedigen je belangen.

1 ruime ervaring

2 snelle service

3 oplossingsgericht

4 kostenbesparend

5 diplomatisch

4.5/5

Tevreden klanten

Bekijk hier onze google recensies en ontdek hoe andere klanten de samenwerking met ons hebben ervaren.

We zijn zeer tevreden met jullie professionele aanpak en hulp tijdens onze verbouwing. Toen de aannemer grote fouten maakte en hij niet meer wenste te communiceren met de architecte, konden we rekenen op jullie expertise. Na een duidelijk verslag met foto’s en degelijke technische ondersteuning kon er duidelijk aangetoond worden bij wie de fout lag. Dankzij jullie kennis en aanpak konden we eindelijk tot een oplossing over gaan!
Een aanrader, anders zaten we hier misschien nog met een vete die niet opgelost raakte.
Bedankt!

Lindsay