desktop

tablet & mobile

Er is een conflict met de architect en/of aannemer over bouwfouten

Bouwgeschillen

De meesten onder ons starten vol enthousiasme, goede voornemens en verwachtingen met hun bouwproject. Echter kan het behoorlijk mislopen, waardoor je  geconfronteerd wordt met de nodige kopzorgen en frustraties.

Voel je je met jouw problemen ook niet gesteund door je architect of ervaar je dat jouw aannemer misbruik maakt van je gebrek aan kennis? 

Dan kan je rekenen op Adexcon, je onafhankelijke bouwexpert, die het voor jou opneemt en je belangen verdedigt. 

Aanvankelijk starten we met een éénzijdige expertise, eventueel gevolgd door een tegensprekelijke, minnelijke expertise.

Waarom bemiddelen in bouwgeschillen?

  • werken die niet volgens de regels van de kunst uitgevoerd zijn
  • afspraken en uitvoeringstermijnen die niet worden nagekomen
  • aannemer die niet meer komt opdagen
  • je hebt onvoldoende technische bouwkennis
  • je voelt dat er misbruik wordt gemaakt van je gebrek aan kennis
  • je zoekt oplossingen om ervoor te zorgen dat je de perfecte uitvoering en kwaliteit krijgt waarvoor je betaald hebt

Het verloop van
de bemiddeling

Wat is de meerwaarde van Adexcon?

Als je te maken hebt met bouwgeschillen, ben je vaak zelf onvoldoende vertrouwd met de materie. 

Je kan ook twijfels hebben over de correcte aanpak of uitvoering door de aannemer. Je vreest dat je opmerkingen  onder de tafel worden geveegd of geminimaliseerd, terwijl je zelf geen verweer hebt. Of je hebt het gevoel dat de architect de kant van de aannemer kiest.

Dan is het raadzaam om je te laten bijstaan door een ervaren, onafhankelijk bouwkundig expert om je belangen te verdedigen. 

In sommige gevallen geeft de éénzijdige expertise aanleiding tot een tegensprekelijke expertise ter plaatse, waarbij alle partijen worden uitgenodigd en wij tussenkomen om je belangen te verdedigen.  De afspraken gemaakt tijdens de minnelijke tegensprekelijke expertise tussen partijen worden best schriftelijk vastgelegd.

In bepaalde gevallen kunnen deze worden vastgelegd in een dading. Voor het opstellen en afsluiten van een dading is het aangewezen om voor het juridisch luik beroep te doen op een advocaat. Wij kunnen jou of je advocaat hierin wél bijstaan betreffende het technische luik ervan. Op vraag van de klant kunnen wij de gegevens van een zeer gespecialiseerd bouwrecht advocatenkantoor kan doorgeven waar we al goede resultaten van hebben gezien.

Hieronder enkele voorbeelden van bouwgeschillen waarvoor je bij ons terecht kan

Wens je bijstand in het oplossen van een bouwgeschil?

Weet je niet precies wat je rechten zijn en hoe je kan ijveren voor de perfecte uitvoering van de werken waarvoor je tenslotte betaald hebt?

Heb je het gevoel dat er misbruik wordt gemaakt van je gebrek aan kennis?

Laat je bijstaan door ons. We nemen het voor je op en verdedigen je belangen.

1 ruime ervaring

2 snelle service

3 oplossingsgericht

4 kostenbesparend

5 diplomatisch

4.5/5

Tevreden klanten

Bekijk hier onze google recensies en ontdek hoe andere klanten de samenwerking met ons hebben ervaren.

We zijn zeer tevreden met jullie professionele aanpak en hulp tijdens onze verbouwing. Toen de aannemer grote fouten maakte en hij niet meer wenste te communiceren met de architecte, konden we rekenen op jullie expertise. Na een duidelijk verslag met foto’s en degelijke technische ondersteuning kon er duidelijk aangetoond worden bij wie de fout lag. Dankzij jullie kennis en aanpak konden we eindelijk tot een oplossing over gaan!
Een aanrader, anders zaten we hier misschien nog met een vete die niet opgelost raakte.
Bedankt!

Lindsay

Goeiedag, wij hebben een juridisch geschil met de aannemer die bij ons een nieuwbouwgarage plaatst. Hiervoor waren wij dringend op zoek naar een expertisebureau om een gedetailleerd verslag te schrijven van de vast te stellen gebreken aan het project.

Op goed geluk contacteerden wij Adexcon bij wie we terecht kwamen via Google. Vooral het gebrek aan tijd deed op dat moment terzake. Zaakvoerder Hans nam ons verhaal mee en plande meteen een afspraak ter plaatse in voor de volgende dag hoewel hij reeds een drukke agenda bleek te hebben.

Hij nam zijn tijd om het bouwwerk te inspecteren en gaf duidelijk mee waar men de bouwkundige regels niet gevolgd had en hoe een verbeterd resultaat gecreëerd zou moeten worden. Na het bezoek nam hij de tijd om ook de specificaties van de gevelsteen te onderzoeken en te betrekken in het verslag.

Een eerste versie van het verslag werd 2 dagen later afgeleverd op zaterdag en na nog enkele opmerkingen van mezelf mee te geven leverde Adexcon diezelfde avond nog het verslag terug in definitieve vorm.

Wat timing betreft zijn wij een zeer tevreden klant en ook wat het argumenteren van de gebreken betreft reikt het verslag tot alle verwachtingen. Wat de prijs betreft kan ik niet oordelen of dit al dan niet duur of goedkoop is omdat dit de eerste keer is dat wij beroep doen op een expertisebureau. Voor ons was het vooral belangrijk om snel en effectief te kunnen handelen en dat is bij deze zeker gebeurd ! Wij hopen nu op een uitkomst in ons voordeel na het proces en alle bewezen gebreken.

Dylan
error: Content is protected !!