desktop

tablet & mobile

Etics en muurkappen

Er zijn enkele mogelijkheden om de bovenkant van de Etics bovenaan waterdicht aan te sluiten.  Dit kan door de dakafdichting , die doorgaans aangebracht wordt op een dakopstand, te verlengen en deze vervolgens te laten aansluiten op een dakrandprofiel, ofwel deze te bedekken met een muurkap, liefst uit metaal…

Uit ervaring stel ik regelmatig schadeproblemen vast bij Etics in combinatie met muurkappen.

Onder de muurkap bevindt zich een houten plaat. Deze muurkap dient voorzien te worden van een waterdichte laag.  Net zoals bij dakrandprofielen dienen de muurkap voldoende overlapping met de Etics te hebben in zowel verticale (5 cm) als horizontale richting (3 cm).  Dit om het aflopende water van het afgewerkte gevelvlak weg te leiden. Bij zware blootstelling aan slagregen is een grotere overlapping aan te bevelen. Tenslotte moet een voegband tussen de Etics en de houten plaat worden geplaatst.

Hierdoor vermijdt men dat de houten plaat in aanraking komt met vocht, waardoor verrotting optreedt.

Er dient extra aandacht besteed te worden aan mechanische bevestigingen in de houten platen bv. van borstweringen.  Deze dienen ook waterdicht bevestigd te worden.

Mocht je nog vragen hebben of te maken hebben met waterinfiltraties, aarzel niet om ons te contacteren op hans@adexcon.be of gsmnr. 0479/705619.

error: Content is protected !!