desktop

tablet & mobile

Brandwerende doorvoering van kabelbanen

Volgens de normen moeten alle aanwezige doorvoeringen tussen brandcompartimenteringen correct afgedicht worden om de brandweerstand te waarborgen.  Uit ervaring merken wij dat hiertegen vaak gezondigd wordt.

Bij de keuze van een specifieke brandwerende voorziening moet men steeds nagaan of deze geschikt is voor de beoogde toepassing.

Brandwerende polyurethaanschuimen mogen niet gebruikt worden voor de afdichting van doorvoeringen (zie afbeelding 1). Dergelijke schuimen zijn immers uitsluitend bedoeld voor de afdichting van lineaire voegen.

De in afbeelding 2 geïllus­treerde brandwerende doorvoering van een kabelgoot werd dan weer wel correct uitgevoerd met een beproefde en gevalideerde voorziening (rotswolplaten en schuimvormende coating).

brandwerende-doorvoering-kabelbanen-fout
afbeelding 1
brandwerende-doorvoering-kabelbanen
afbeelding 2

Voor leidingdoorvoeren dienen brandmoffen te worden toegepast. (Afbeelding 3)

brandwerende-doorvoering-kabelbanen
afbeelding 3

Het is belangrijk, zowél voor de algemene delen in appartementsgebouwen als voor de privatieve (bv. in de technische kokers), dat de uitvoering in overeenstemming is met de brandnormen.  Ingeval van brand of schade, zal er nagegaan worden of alles conform is.

Hebt u vragen omtrent de uitvoering?  Neem dan gerust contact met ons op via mail naar hans@adexcon.be , telefonisch op 0479/70 56 19 of via het contactformulier.

Wij helpen u graag verder!

 

 

error: Content is protected !!