desktop

tablet & mobile

Tip voor VME’s om te besparen op dakisolatie

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle daken van huurappartementen en -woningen geïsoleerd zijn. 

De wetgeving rond dakisolatie resulteert erin dat heel wat VME’s en eigenaars van huurwoningen gedwongen worden om aanzienlijke investeringen te doen.

Echter…bij dakrenovatiewerken gebeurt het meermaals dat overkragende dakterrassen en/of overhangende betonnen dakgoten onterecht geïsoleerd worden en bekleed worden met een dakdichtingsmateriaal. Dit houdt doorgaans in dat de bestaande dakranden dus ook onterecht verhoogd worden. Vergeet echter niet dat dakopstanden aan koepels, schouwen, liftmachinekamers, terrastoegangen,… doorgaans dienen te worden verhoogd. De opstanden dienen 15 cm hoog te zijn.

De oudere gebouwen hebben geen thermische onderbrekingen ter plaatse van de overkragende dakterrassen en de overkragende dakgoten. Gezien de onderliggende ruimtes buitenruimtes zijn, is het dus zinloos om deze vloerplaten te isoleren. Hierdoor kan in veel gevallen vermeden worden dat de dakranden moeten verhoogd worden.

Door het aanbrengen van dakisolatie zal men de koudebruggen verleggen naar de buitenranden, met mogelijke condensatieproblemen tot gevolg.

Mits de situatie goed te bestuderen of je te laten adviseren door Adexcon kan je heel wat kosten en ellende besparen.

Mocht u vragen hebben of bouwadvies wensen, aarzel niet om ons te contacteren via mail naar hans@adexcon.be of telefonisch op 0479/705619.

Wij helpen u graag verder.

error: Content is protected !!

Jaarlijks verlof

15 juli t.e.m. 5 augustus 2024

Mails worden met vertraging gelezen en telefonisch zijn we opnieuw bereikbaar vanaf 6 augustus.

Bouwverlof Adexcon