desktop

tablet & mobile

Waarop letten bij een dakrenovatie?

Soms vragen eigenaars aan de dakwerker of het technisch mogelijk is om de trekkers iets hoger te plaatsen, met de bedoeling om een zolderkamer van volwaardige hoogte te kunnen creëren.

dakrenovatie - fouten
foute uitvoering
dakrenovatie - fouten
foute verhoging trekker

Echter is dit niet zonder gevaar en dienen een aantal normen en waardes gerespecteerd te worden. Dit om te voorkomen dat enerzijds de stabiliteit van het dak in het gedrang komt en anderzijds ook omwille van het visueel aspect (doorbuiging) van het dak.

Eén van de normen waarmee o.a. rekening moet worden gehouden, zijn de vervormingen van de elementen van de draagconstructie.  Die vervormingen moeten beperkt blijven tot 1/250e van de overspanning.

Daarnaast is de afstand tussen de steunpunten van de draagconstructie van belang.  De zeeg mag bepaalde normen niet overschrijden om ontoelaatbare doorbuiging te vermijden.

dakrenovatie - fouten
ontoelaatbare doorbuiging
dakrenovatie - fouten
foutieve verankering

De hanenbalk dient tevens zijdelings te worden vastgeschroefd met draadstangen voor een stevige verankering.

Daarnaast moet de dakwerker erop toezien dat de dakpannen voorafgaandelijk goed uitgelegd worden. De verticale uitlijning moet correct worden uitgevoerd binnen bepaalde toleranties.

dakrenovatie - fouten
verticale uitlijning buiten tolerantie

Wens je advies omtrent de mogelijkheden of heb je twijfels omtrent de correcte uitvoering door je dakwerker, aarzel niet om ons te contacteren via mail naar hans@adexcon.be of gsmnr. 0479/70.56.19.

Wij helpen je graag verder!

error: Content is protected !!